Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Καθ.Δρ.Ζουγανέλη: Υπόθεση Σαρίν:

Υπόθεση Σαρίν: Βόμβα 700 τόννων ενάντια σε αλιεία,..

(απόσπασμα άρθρου)
Η κυβέρνηση με την ένοχη σιωπή της δημιούργησε ένα ΧΥΤΑ, σε μια περιοχή της Ελληνικής ΑΟΖ. Προσωπικά πιστεύω ότι τα απόβλητα θα τα ρίξουν στη θάλασσα. Δεν πιστεύω κανένα. Μάρτυρες στο πλοίο δεν υπάρχουν πλήν κάτι ελάχιστοι περιβαλλοντολόγοι των οποίων η “χροιά” και η “εκπαίδευση” είναι γνωστή…
Η αποδοχή α) της στρατικοποίησης χωρίς άδεια απο την Ελληνική κυβέρνηση της περιοχής στην οποία θα λειτουργήσει το πλοίο και θα γίνει η εξουδετέρωση των χημικών, όπως και β) η αποδοχή της επιλογής της θέσης αυτής σε μια περιοχή με πολλά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, δημιουργεί προηγούμενο στο χαρακτηρισμό της περιοχής αυτής σαν “διεθνή” ύδατα.
Η ανωτέρω πρακτική της κυβέρνησης είναι κατά των συμφερόντων της χώρας, όπως και κατά της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων της επι των ορίων της ΑΟΖ της. Πρόκειται για προσπάθεια παράδοσης εθνικού εδάφους,  κάτι ανάλογο με αυτό που είχε γίνει στη Στρογγύλη.

Η Ελλάδα παραμένει θύμα μιας ανύπαρκτης εξωτερικής πολιτικής

Σας αναφέρω μερικά ενδιαφέροντα συμβάντα:
  1. Oι περιβαντολλογικές οργανώσεις και η κυβέρνηση επιδεικνύουν μεγάλη ανοχή σε όσα συμβαίνουν.
  2. Ούτε αυτές ούτε το Ελληνικό κράτος ούτε η αντιπολίτευση επιζητούν την αντιπροσώπευση και παρακολούθηση των εργασιών επι του πλοίου απο ειδικά επιλεγμένη πολυμελή επιτροπή.
  3. ΗΠΑ, Ρωσία και χώρες χωρίς τουρισμό της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου που κυρίως θα δηλητηριασθούν αν πέσουν για κάποιο λόγο τα απόβλητα των χημικών αντιδράσων στη θάλασσα δεν επιδεικνύουν κανένα ενδιαφέρον.
Από όσα αναφέραμε μέχρι τώρα τα θύματα της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής φαίνεται ότι θα είναι:
  1. H Ελληνική ΑΟΖ, ένα μέρος της οποίας θα αντιμετωπισθεί σαν διεθνή ύδατα με τον έλεγχό της να παραδίδεται σε άλλους...
  2. Ο Ελληνικός Τουρισμός. γιατί ο Ευρωπαίος πολίτης ενημερώνεται ενώ ο Έλληνας όχι... Κανένας δεν θα ξαναπατήσει στην Ελλάδα για μπάνια.
  3. Η Ελληνική αλιεία, αφού η παρουσία παραγώγων ταν αντιδράσεων στα αλιεύματα θα απορροφηθεί απο τη χλωρίδα και την πανίδα της Ανατολικής Μεσογείου. Καλή σας όρεξη.
  4. Η Ελληνική ακτοπολία. Χωρίς τουρισμό πώς θα επιβιώσει;
Είναι όμως και το PSI-2 που είναι αναγκαίο, γιατί “λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν…” , οπότε κάτι χρειάζεται να αποσπάσει τα βλέμματα όλων απο το καναβούρι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου