Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Μαξίμου: Ανησυχία για αρνητικές δηλώσεις Ευρωπαίων (Ναυτεμπορική) 27/1/14

Η κυβέρνηση εδώ και καιρό έχει αποκτήσει αντιπολίτευση προερχόμενη από το εξωτερικό και αυτό κυριολεκτικά εξοργίζει και ανησυχεί το Μαξίμου γιατί από τη μία δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια εξόδου από την κρίση, από την άλλη στέλνει αρνητικά μηνύματα τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. 
Όπως παραδέχεται κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, η αντιπολίτευση στο εσωτερικό θεωρείται μέχρι και αυτονόητη αλλά, «κάθε φορά που η κυβέρνηση θέτει ένα στόχο να δέχεται μετά ομοβροντία αρνητικών δηλώσεων από ευρωπαίους αξιωματούχους, αυτό δεν τρώγεται με τίποτε».
Οι δύο χθεσινές αρνητικές ειδήσεις ήρθαν η μία από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός όπου σύμφωνα με το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Θέμα ταμπού η Ελλάδα», αναφέρεται ότι η έξοδος της Ελλάδας εντός του 2014 όπως επιθυμεί διακαώς η κυβέρνηση, δεν είναι εφικτή.
«Τέτοια δημοσιεύματα, απλά πριονίζουν  την προσπάθεια της κυβέρνησης και των Ελλήνων πολιτών», λέει συνεργάτης του πρωθυπουργού. Η δεύτερη αρνητική δήλωση ήρθε από την Ελβετία και το «όχι» στη φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες που είπε πάλι από το Νταβός η ελβετίδα υπουργός Οικονομικών Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ.
Το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση το περιέγραψε με τον πιο εύγλωττο τρόπο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΕυάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «ζοφερή» και «επικίνδυνη» την κατάσταση της χώρας, μιλώντας σε εκδήλωση του Κινήματος.
Την ίδια ώρα εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς εντός της κυβέρνησης το δημοσκοπικό εύρημα ότι το 58% των πολιτών θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στην Αριστερά και τη Δεξιά. Και ειδικά το υψηλό ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ. Υπήρξαν ορισμένα στελέχη της ΝΔ, του λεγόμενου κεντρώου χώρου, που σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις το χαρακτήρισαν «ράπισμα» στην πολιτική των δύο άκρων και των θρησκευτικών πεποιθήσεων του κ. Τσίπρα.
Τέλος, άμεση ήταν η χθεσινή κινητοποίηση, μετά από εντολή Σαμαρά, όλου του κρατικού μηχανισμού μετά τον ισχυρό σεισμό στην Κεφαλονιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο νησί μεταβαίνοντας εκεί με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ
Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου